Lipton Ice Tea Zero
Lipton Ice Tea Verpakking

GOOI DE VERPAKKING OP DE JUISTE MANIER WEG!

Deze verpakking bestaat dus uit verschillende onderdelen die recyclebaar zijn. Is jouw heerlijke, verfrissende ijsthee op? Druk de verpakking dan plat en draai de dop er weer op. Gooi deze verpakking bij voorkeur bij het PMD-afval, want dan kunnen deze gerecycled worden. Wanneer jouw gemeente geen speciale PMD-afvalbak heeft, kan je de verpakking ook bij het restafval gooien. Bekijk ook eens de website van jouw gemeente.

Sommige gemeente sorteren PMD-afval uit restafval. Wil je meer weten of PMD-afval? Kijk dan eens hier: https://doemeemetpmd.nl/

Duurzamamere Lipton Ice Tea verpakking

VOLLEDIG RECYCLEBARE VERPAKKING

Deze verpakking bestaat uit karton dat afkomstig is uit bossen ver weg van de oerbossen en het tropische regenwoud. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we met onze verpakkingen minder bijdragen aan de uitstoot van CO2. Daarom hebben we het plastic dat afkomstig is uit fossiele grondstoffen in onze verpakking vervangen door plantaardig plastic*.

Dit plantaardige plastic is afkomstig van tallolie. Tallolie is een plantaardig bijproduct uit de papierindustrie en is dus niet afkomstig uit fossiele brandstoffen zoals aardolie. Ook bevat deze verpakking een klein laagje aluminium. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke Lipton Ice Tea zoals jij deze kent langer houdbaar blijft en de heerlijke smaak niet verloren gaat.

*via het mass balance systeem

Standard Image

De keurmerken van het Forest Stewardship Council® (FSC®) en het Aluminum Stewardship Initiative (ASI) op deze verpakking garanderen dat het karton en het aluminium dat we hebben ingekocht voor deze verpakking voldoen aan de eisen van verantwoord bos- en aluminium beheer. Dit wil zeggen dat het karton en aluminium op een eerlijke wijze en volgens de keuringsstandaarden zijn verkregen.

standard image

Deze keuringsstandaarden geven aan waar het karton en aluminium aan moet voldoen op het gebied van productie, recycling en milieu. Ben je benieuwd naar deze standaarden? Neem dan eens een kijkje op de website van FSC en ASI.

Mass Balance Schema

MASS BALANCE SYSTEM

Het mass balance systeem is een systeem waardoor wij onze verpakkingen duurzamer kunnen produceren. Het mass balance systeem stelt ons in staat om grondstoffen van plantaardige oorsprong te mengen in het productieproces. Dit doen wij omdat het nog niet mogelijk is om in onze huidige productieprocessen grondstoffen van plantaardige afkomst en fossiele grondstoffen van elkaar gescheiden te houden.

Voor jouw kartonnen Lipton Ice Tea verpakking (inclusief dop) kijken we naar de hoeveelheid plantaardige grondstoffen die nodig is om de verpakking te maken en die hoeveelheid kopen wij in. Door het gebruik van plantaardige grondstoffen verlagen we onze uitstoot van CO2. Omdat onze verpakking ook volledig recyclebaar is komen we weer een stap dichter bij ons doel om een volledig circulair merk te worden.